Hoe verzorg je grijs krullend haar?

Hoe verzorg je grijs krullend haar?

Grijs krullend haar, de een kijkt er tegenop en de ander omarmt het! Grijze krullen is vaak wat anders van structuur, het voelt wat stugger en droger aan. Het verliest wat dichtheid en elasticiteit. Het heeft wat meer vocht nodig en je haar kan wat meer gaan uitvallen. Het is daarom ook wat lastiger te verzorgen, maar dat maakt grijze krullen natuurlijk niet minder mooi.

 

Oorzaak grijs krullend haar

Hoe ontstaat nou grijs haar? Dat leggen we hieronder uit:
De haarzakjes in ons haar bevatten pigmentcellen die melanine produceren. Dit is wat kleur geeft aan het haar. Wanneer je ouder wordt, gaat je haar minder melanine produceren, waardoor je haar dus grijs of wit gaat kleuren. Dit proces gebeurd niet overal in het haar op hetzelfde moment. Daardoor kan het voorkomen dat je op sommige plekken grijzer bent dan op andere. 

 

Langzaam wordend grijs krullend haar

Aan het begin van het grijs wordend haar, kan het zo zijn dat je niet gelijk in je gehele haar grijs wordt. Als je dit heel vervelend vindt zou je ervoor kunnen kiezen om een wat kortere coupe te laten knippen. Wanneer je hiervoor kiest zal het haar sneller grijs worden en dus mooier uitpakken uiteindelijk. Een andere optie is kiezen voor hight lights in het haar te laten zetten. Hierdoor zal de overgang naar grijs haar mooier worden en niet te heftig verlopen. 

 

Verzorging grijs krullend haar

Je haar zal wat droger aanvoelen als het grijs gaat worden. Om je haar goed te hydrateren kun je het beste producten gebruiken die moisture(vocht) bevatten. Ook een haarmasker maakt je haar wat zachter.

Heb je van nature blond haar, maar wordt je grijs? Door een zilvershampoo te gebruiken om je haar een koele tint te geven. Zo komt je grijze haarkleur beter tot zijn recht. Hier zijn verschillende varianten van te vinden, waaronder ook cg-proof. Er is bijvoorbeeld een CG zilvershampoo van het merk Fanola. 

Regelmatig een bezoekje brengen aan een krullenkapper is ook een aanrader. Grijs haar is soms lastig in model te brengen, door de stugheid. Daarom is het belangrijk om je grijze haar regelmatig te laten knippen zodat je het makkelijker in model kunt krijgen en houden.
Maak eenvoudig online een afspraak bij ons voor een treatment of voor krullen knippen. 

Wanneer de zon schijnt is het verstandig om je haar te beschermen tegen het uv licht. Grijs haar heeft eerder last van schade hierdoor, omdat je haar minder melanine bevat. Het wordt door de zon vaak minder sterk, droger en geler. Dus wanneer je naar buiten wilt, is het dragen van een zonnehoed of pet een handige accessoire! 

 

Een aantal tips voor grijs krullend haar

  1. Af en toe een zilvershampoo gebruiken om je grijze krullen mooi grijs te houden. Probeer dit niet wekelijks te doen, maar bijvoorbeeld eens in de 2 weken. 
  2. Was je haar niet te vaak, volgens de CG methode wordt geadviseerd 1 a 2 keer per week wassen. Grijs haar is van zichzelf al stugger en droger, ga je vaker wassen dan droog je het alleen maar meer uit dan nodig. 
  3. Wanneer je je grijze krullen gaat wassen met shampoo, doe dan regelmatig een hoofdmassage tijdens het wassen. Je zorgt dan voor een goede doorbloeding waardoor je de haargroei stimuleert.
  4. Zorg ervoor dat wanneer je je haar gaat wassen de douche niet te heet zet. Te heet water kan je grijze haar nog meer uitdrogen en beschadigen. 
  5. Gebruik zo min mogelijk hitte tools voor je grijze haar. Wanneer je wel wilt drogen met een diffuser zorg er dan voor dat je de föhn op de minst warme stand zet. 
  6. Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen. Wanneer je wel wilt borstelen, zorg dan dat je dit doet met een conditioner, haarmasker of leave-in conditioner in het haar. Dit zorgt ervoor dat het haar zacht is, en zo min mogelijk beschadigd.
  7. Droog je haar met een microvezel handdoek, 100% katoenen t-shirt of een hydrofiel doek. Deze stoffen zorgen ervoor dat je haar zo vochtig mogelijk blijft. Met een gewone handdoek kun je je haar makkelijker beschadigen door de ruwe stof. 
  8. Haarmaskers! Een fijn zacht haarmasker om het haar zo zacht en gevoed mogelijk te houden. Haarmaskers zorgen ervoor dat jouw haar weer lekker zacht wordt, zo zal je minder last hebben van stugge grijze krullen! Probeer een keer per week een CG haarmasker te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om een masker met of zonder proteïne te gebruiken. 
  9. Olie. Heb je het idee dat je grijze krullen wat doffer zijn en wat minder glanzen? Dan zou je een olie aan je routine toe kunnen voegen. Dit zou je dan alleen in de uiteindes kunnen aanbrengen om het haar wat meer glans te geven. Gebruik hiervoor een 100% olie, zoals jojoba, amandel of castor olie.

 

Verwen je krullen bij ons in de Krullenspa!

Een treatment bij de Krullenspa is ontspanning voor jezelf, met een praktische en educatieve focus op het onderhouden van je krullen. Je ontspant door de hoofdhuidmassage, de stoombehandeling en het op maat gemaakte haarmasker. We maken direct stappen om de gezondheid van je hoofdhuid en krullen te verbeteren. Dit doen we met onze technieken en natuurlijke en vegan producten. Daarnaast krijg je advies over jouw (wasdag)routine om zelf je krullen in uitstekende conditie te houden.

Maak eenvoudig online een afspraak via onze website!

 

Relevante krullen blogs:

Comments are disabled.