winter routine tips voor krullend haar

Winter routine tips voor krullend haar

Heb jij in de winter periode vaak ook last van pluizig krullend haar of krijg je het niet goed in model? Krullend haar heeft in de winter soms wat meer aandacht nodig.

Heb jij na het wassen of refreshen een super mooie bos pluisvrije krullen? Maar verdwijnt dit al gauw, zit het niet meer en wordt het een pluizebol?

Wij geven je hierbij tips om de winterperiode door te komen en door wat extra aandacht te geven aan je krullen ervoor te zorgen dat je de winter als een mooie krullenbol doorkomt!

Hoe zit jouw haar als je naar buiten gaat?

Bescherm jouw krullen bij nat en koud weer door ze te dragen in bijvoorbeeld een hoge pineapple of een losse knot. Of door een satijnen sjaal te dragen onder je muts. Dit zal ervoor zorgen dat je minder pluis krijgt, doe het weer uit of af wanneer je weer binnen bent.

Gebruik een olie!

In de winter zijn je krullen vaak wat droger. Daarom kun je (net als in de zomer, want het brengt vocht in) een goede pre-poo gebruiken. Hoe gebruik je nu een pre-poo?
Je masseert de olie in op een droge hoofdhuid. Je kunt hiervoor het beste jojoba, avocado of amandelolie gebruiken. Laat het minimaal 15 minuten inwerken. Breng dan de shampoo aan en spoel daarna goed uit. Daarna kun je een masker of conditioner gebruiken.

olie-voor-je-krullen

Deep conditioner of haarmasker

Doordat je haar droger is kan het wekelijks gebruik van een deep conditioner of een haarmasker veel doen voor je krullen. Een deep conditioner of haarmasker is een intensieve voeding voor je haar wat nog beter binnendringt. Een extra treatment om droog haar te herstellen. Probeer het eerst 1 keer per 2 week uit en kijk vervolgens hoe het voelt en hoe je haar erop reageert!

Kom langs voor een treatment!

Comments are disabled.