verschillnde styling methodes voor krullen

Verschillende stylings methodes voor krullen

Denman borstel

De denman borstel is speciaal voor krullend haar. Hiermee krijg je nog beter gedefinieerde krullen zonder het haar te beschadigen.
Er zijn verschillende modellen, degene voor krullend haar zijn vaak de D3, D31 en D4 borstels. De Denman borstel is een lichtgewicht borstel zonder bolletjes op de uiteinden. Omdat je haar hier niet achter kan blijven hangen, kan je je haar hiermee niet beschadigen. Je kunt de rijen met pinnen eruit halen en weer toevoegen, dit heeft weer een ander effect op je haar. De D3 borstels zijn met 7 rijen, en je krijgt daardoor wat grovere, lossere krullen. De D4 borstel is met 9 rijen, hiermee krijg je fijnere krullen.
De borstel is niet plat maar halfrond, wat zorgt voor mooie gedefinieerde krullen. Je kunt de borstel ook uit elkaar halen, waardoor je hem goed kan reinigen.

Rake and shake

Rake and shake is een methode die je met je handen doet. Om ervoor te zorgen dat je per gedeelte van je haar je krullen mooi gedefinieerd krijgt. Je scheidt het haar in secties. Je begint met het gedeelte in je nek. Hark met een styling product vanaf de wortel tot aan uiteinden van de krullen. Hiermee haal je ook gelijk de knoopjes uit je haar. Doe dit net zolang totdat je er helemaal doorheen komt met je vingers. Bij de laatste keer shake je met je handen je krullen heen en weer en laat dan los. Daarna scrunch je je krullend omhoog.

Finger coiling

Bij deze methode pak je een streng haar en draai je het om je vinger heen, herhaal dit een paar keer zodat de “clump” niet uitzakt. Doe dit met je gehele haar. Hierdoor krijg je mooie gedefinieerde pijpenkrullen. Zorg ervoor dat je voordat je hiermee begint een styling product gebruikt zoals een leave in conditioner.

Praying hands

Dit is een methode om stylingsproducten op je haar aan te brengen. Je brengt het product aan op je handen, verdeel het product goed door je handen tegen elkaar aan te vegen. Daarna plaats je je handen tegen elkaar aan in bidpositie, met je haar ertussen in. Laat je handen naar beneden glijden vanaf de wortel naar de punt toe. Zo verdeel je het product over het haar en daarna scrunch je het.

Ploppen

Ploppen is een manier om je haar te drogen zonder het haar te beschadigen. Het zorgt daarnaast ook voor meer definitie en minder pluis. Je kunt je haar ploppen nadat je het gewassen hebt en daarna je stylingsproduct zoals een leave in conditioner en gel hebt aangebracht. Je kunt het tien tot twintig minuten op je hoofd houden en daarna verder aan de lucht laten drogen of koud föhnen. Je kunt ook ploppen en ermee gaan slapen.
Voor het ploppen heb je een microvezel handdoek, katoenen shirt of hydrofiele doek nodig. Leg het shirt oid op bijvoorbeeld een bed en leg je natte haar op het midden. Pak vervolgens de mouwen of punten van het shirt of doek en leg dit over je haar in je nek. Pak daarna de mouwen of onderkant van de doek en vouw deze naar de achterkant en vouw deze dan over je voorhoofd naar de achterkant. Je knoopt de mouwen of doek aan elkaar vast en ploppen maar!

Comments are disabled.