Refresh tips voor krullend haar

Om je haar te refreshen moet je eerst de nacht door zien te komen zonder je krullen te beschadigen. Daarnaast is het fijn wanneer je niet met een enorme pluizenbol wakker wordt. Daarom eerst een paar tips voor je krullen tijdens het slapen!

 

Pineapple

Je kunt voorkomen dat je haar snachts gaat pluizen door het in een pineapple te dragen. Dit wil zeggen dat je een hoge staart boven op je hoofd maakt. Doe dit met een kabel elastiek (Invisibobble) of met een satijnen scrunchie. Door met een hoge staart te slapen voorkom je dat je op het haar ligt en dit gaat pluizen.

 

Is je haar erg lang? Zet dan de uiteinden van de staart vast onder het elastiek!

 

Slapen op satijn

Naast pluis wil je ook voorkomen dat je haar uitdroogt tijdens het slapen. Een katoenen kussensloop trekt het vocht uit je haar en droogt het uit. Daarom kun je er beter voor kiezen om op satijn te slapen. Hierbij kun je kiezen uit twee opties. Je kunt kiezen voor een bonnet. Dit is een satijnen slaapmuts die je krullen beschermd. Je kunt ook kiezen voor een satijnen kussensloop.

 

Voordelen van slapen op satijn:

 • Minder pluis
 • Voorkomt uitdrogen van het haar
 • Minder klitten en knopen
 • Slapen op een satijnen kussensloop is ook nog eens goed voor de huid!

Hoe het haar te refreshen na het slapen

Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt haal je de bonnet van je hoofd en schud je het haar los. Dan ga je kijken wat het nodig heeft. Is er toch wat pluis ontstaan? Dan maak je je krullen wat vochtig met een verstuiver of plantenspuit en breng je het haar weer in model. Mocht het nodig zijn dan kun je nog wat gel toevoegen. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Mix dan 3/4 water met 1/4 leave-in conditioner of gel in de vernevelaar!

 

Tip: Is je haar door het slapen wat uitgezakt? Gebruik dan een afrokam om de aanzet van het haar wat omhoog te wippen voor extra volume!

 

 

Praying hands methode

De praying hands methode wordt vaak gebruikt tijdens het stylen van krullend haar, maar werkt ook goed bij het refreshen. De methode werkt als volgt:

 • Maak je haar vochtig met de vernevelaar
 • Verdeel dan een leave-in conditioner of gel over de handen
 • Pak een gedeelte van het haar tussen twee platten handen en schuif naar beneden tot aan de punten.
 • Doe dit een aantal keer met dezelfde pluk om er voor te zorgen dat het product goed door het haar wordt verdeeld.
 • Even scrunchen en klaar!

 

Bowl methode

Deze methode kun je uitvoeren op gewassen haar. Dit doe je als volgt:

 • Vul een grote kom met lauwwarm water en leave-in conditioner. Eventueel kun je ook wat leave-in in het haar zelf doen.
 • Maak dan je hele haar nat door het ondersteboven in de kom te hangen.
 • Scrunch je haar, maar laat het water terug lopen in de kom.
 • Herhaal dit een aantal keer totdat je haar geheel gehydrateerd is

Diffuser

Wanneer je je krullen gaat föhnen gebruik je altijd een diffuser. Dit is een breed opzetstuk met noppen die de warmte gelijkmatig verdeeld. Daarnaast zorgt het ervoor dat je krulclusters bij elkaar blijven. Heb je tijdens het refreshen je krullen nat gemaakt? Dan kun je een föhn met diffuser gebruiken om het te drogen.

 

Tip: Föhn eerst om het haar heen. Wanneer je een gel gebruikt zorgt het föhnen ervoor dat een cast gecreëerd wordt. Dit is een hard laagje om de krul die het haar beschermd. Heb je een cast? Zet de föhn dan op de laagste stand om het verder te drogen. Nu kun je de onderkant van je krullen in de diffuser leggen en rustig omhoog richting de hoofdhuid brengen.

 

Extra tip: De cast kun je er voorzichtig met je handen uitknijpen, maar knijp het er niet helemaal uit. Door een lichte cast in het haar te laten blijven je krullen gedurende de dag beter zitten!

 

Refresh tips voor krullend haar

Comments are disabled.