Alles wat je moet weten over een gel voor krullend haar

Een gel voor krullend haar. Nu denk je misschien daarvan krijg ik hele harde krullen. Dat klopt! Maar een gel voor krullend haar heeft juist heel veel voordelen.
Een gel is een product die ervoor zorgt dat krullen goed in model blijven zitten, een soort “beschermlaagje’’. Het zorgt ervoor dat je haar minder pluist en geeft je krullen een goede bounce. De meeste voordelen van gel voor krullend haar zijn o.a:

  • Het voorkomt pluis
  • Zorgt voor een betere krul definitie
  • Het beschermt je krullen
  • Geeft je krullen hold

Het belangrijkste ingrediënt van een gel is water. Daarnaast een ingrediënt die hold geeft. Dit zorgt voor het laagje om het haar. Wanneer het haar droog is vormt het een hard laagje, wat een cast genoemd wordt.

Een goede gel bestaat uit:

  • Zorg dat de gel film formers bevat, ingrediënten die een laagje vormen over het haar en liggen op je haar zodat de strengen van je haar naar elkaar toe gaan(clumps/definitie)
  • Als je een natuurlijke gel wilt gebruiken zoek dan deze ingrediënten: aloë vera, flaxseed(lijnzaad), chia seed extract.

Hoe gebruik je een gel voor krullend haar?

Een gel gebruik je nadat je een leave-in conditioner in je haar hebt aangebracht. Op vochtig haar. Je kunt een hoeveelheid gebruiken ter grootte van een twee euro muntstuk. Dit verdeel je over je handen en daarna in je gehele haar. Scrunch hierbij je krullen. Zo zorg je ervoor dat je de gel goed verdeeld. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser. Door met de diffuser op de warmste stand langs je krullen te gaan(hoveren) creëer je een cast. Wanneer je de cast in je haar hebt gekregen kun je rustig met de diffuser in je krullen gaan om het verder te drogen. Als je haar voor 80/90% droog is kun je de cast er voorzichtig uitknijpen door met je handen in je krullen te knijpen. Hierna zullen je krullen mega zacht en gedefinieerd zijn!

Hoe bepaal je welke gel het beste past bij je krultype?

Elk krultype is weer iets ander product nodig in de vorm van hydratatie. Maar elk krultype is weer anders en daarom kun je niet alle gels gebruiken voor elk krultype. Een krultype die een fijnere en kleinere krul is zoals bijvoorbeeld krultype 4, heeft vaak meer hydratatie nodig dan krultype 2 met wat meer een wavy krul.

Krultype 2:

Voor dit krultype zou je het beste een lichte gel op waterbasis kunnen gebruiken in plaats van een gel met meer oliën erin verwerkt. Hierdoor al de krul gauw verzwaren en daardoor uitzakken. Wanneer je veel haar hebt, waarbij de krul gauw gaat uitzakken kun je een stevige gel gebruiken die een goede hold geeft. Misschien nog in combinatie met een andere gel of mousse voor een dubbele versteviging.

Krultype 3:

Bij dit krultype zou je al meer een gel kunnen gebruiken die oliën bevatten. Vaak krult dit krultype van zichzelf al goed en gaat sneller pluizen. Door een gel te gebruiken na een leave- in conditioner geef je de krullen extra hydratatie en voeding. Hiervoor zijn dus meer verschillende mogelijkheden om een gel te kiezen. Bij wat fijner haar zou je kunnen kiezen voor een wat lichtere gel met minder of geen olieen, bij wat voller haar kun je kiezen uit een gel met wat meer olieen erin verwerkt.

Krultype 4:

Dit krultype is van zichzelf vaak droger dan de bovenstaande krultypes. Dit krultype is wat meer voeding en hydratatie nodig. Hiervoor bestaan ook cream gels. Dit zijn voedende gels, die zowel hydrateren als een hold geven voor je krullen. Dit soort gels zijn zeer geschikt voor dit krultype. Ook is er een custard die je zou kunnen gebruiken, dit is een wat dikkere substantie die zorgt voor hydratatie, hold en glans in je haar onder dat het vet wordt.

Comments are disabled.