Hoe maak je zelf een haarmasker voor krullen.

Hoe maak je zelf een haarmasker voor krullen?

Krullend haar kan soms lastig zijn om te verzorgen. Het heeft meer vocht nodig dan stijl haar, anders kan het droog en pluizig worden. Commerciële haarmaskers kunnen prijzig zijn en vaak zitten ze vol met onnatuurlijke ingrediënten. Gelukkig kun je zelf een haarmasker maken voor krullen met natuurlijke ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen. In deze blog zullen we je laten zien hoe je zelf een haarmasker kunt maken dat perfect is voor jouw krullen.

Hoe maak je zelf een haarmasker voor krullen?

Stap 1: Kies de juiste ingrediënten

Krullend haar heeft vaak de neiging om droog te worden, dus het is belangrijk om ingrediënten te kiezen die hydraterend zijn. Natuurlijke oliën zoals avocado-olie, kokosolie en olijfolie zijn geweldige opties omdat ze diep in het haar doordringen en vocht vasthouden. Andere hydraterende ingrediënten zijn honing, yoghurt en aloë vera.

Stap 2: Combineer ingrediënten voor een effectief haarmasker

Een effectief haarmasker voor krullen bevat een combinatie van hydraterende ingrediënten. Hier zijn enkele ideeën:

  • Avocado en honing: pureer een halve avocado en voeg een eetlepel honing toe. Breng het mengsel aan op vochtig haar en laat het 20-30 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
  • Kokosolie en yoghurt: meng twee eetlepels kokosolie met een kwart kopje yoghurt. Breng het mengsel aan op vochtig haar en laat het 30 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
  • Olijfolie en aloë vera: meng twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels aloë vera-gel. Breng het mengsel aan op vochtig haar en laat het 30 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Stap 3: Breng het haarmasker op de juiste manier aan

Breng het haarmasker aan op schoon, vochtig haar en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Masseer het masker zachtjes in je haar, waarbij je extra aandacht besteedt aan de haarpunten en de beschadigde delen van je haar. Gebruik je vingertoppen om het masker goed in te werken en kam het vervolgens door met een kam of borstel om ervoor te zorgen dat het masker gelijkmatig verdeeld is.

Laat het haarmasker vervolgens de aanbevolen tijd intrekken. Dit kan variëren afhankelijk van het type haarmasker dat je gebruikt, dus zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking goed leest. Over het algemeen moet je het masker 15 tot 30 minuten laten intrekken voordat je het uitspoelt.

Spoel het haarmasker grondig uit met warm water en zorg ervoor dat er geen restjes achterblijven in je haar. Dit is vooral belangrijk als je dun haar hebt, omdat restjes haarmasker je haar zwaar kunnen maken en het er vettig uit kunnen laten zien.

Na het uitspoelen kun je je haar drogen zoals je gewend bent. Je zult merken dat je haar er gladder, zachter en gezonder uitziet en aanvoelt na het gebruik van een haarmasker. Door het haarmasker regelmatig te gebruiken, kun je de gezondheid van je haar verbeteren en het er op zijn best laten uitzien.

Wist je dat je bij onze treatments ook een haarmasker op maat krijgt?

Als je bij ons een treatment boekt kijken we altijd naar jouw krullen. Om het haar in balans te brengen maken wij ter plekke een haarmasker op maat. De haarmasker wordt in combinatie met de nieuwste stoomtechniek aangebracht. Met de nieuwste technologie op het gebied van Stoom apparaten, hebben wij in de krullen Spa een apparaat waarmee je nevel tot 50-60ºC kan verwarmen.
Voldoende om de haarschubben te openen, en een stuk vriendelijker voor het haar dan een gewone stoom apparaat. De mist wordt gecreëerd met behulp van ultrasone golven, door deze technologie zijn de deeltjes veel kleiner dan die van een standaard stoom apparaat waardoor de treatment veel dieper doordringt in het haar! Ook kan je met onze apparatuur de huid diep reinigen en zorgen voor een prachtig resultaat! Ontspan en relax bij de Krullenspa!

Benieuwd naar onze behandelingen? Bekijk het op onze website en maak snel een afspraak!

Comments are disabled.